A Szent Efrém Férfikar három városban ad ortodox pünkösdi koncertet

Kultúra, 2019.06.09

Három városban tart ortodox pünkösdi koncertet a Szent Efrém Férfikar: a Tihanyi Apátságban, Budapesten és Miskolcon Konstantia Gourzi műve hangzik el.

Különleges koncerttel zárja a Szent Efrém Férfikar az idei Orientale lumen sorozatot, amelynek nyolcéves történetében először fordul elő, hogy a hangverseny programját egyetlen mű alkotja - közölte az együttes az MTI-vel.

Az ortodox pünkösd ünnepén, június 14-én a Tihanyi Apátságban, június 15-én a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban Budapesten, június 16-án pedig a miskolci Belvárosi evangélikus templomban Konstantia Gourzi Münchenben élő kortárs görög zeneszerző és karmester Paharión - a Vörös Angyal a Las Huelgas kertjében című művét adja elő a Szent Efrém Férfikar. Az előadásban görög és moldáv vendégszólistákkal áll színpadra a férfikar a zeneszerző vezényletével.

A mű a keleti és nyugati liturgikus hagyomány, valamint a 21. századi kortárs zene hangzásának tradicionális és modern hangszerekkel előadott kombinációja. Tizenöt, a mediterrán kultúrák közti dialógusból áll, amelyeket a gregorián, a középkori polifónia és a bizánci ének a hegedűvel, a klarinéttal, a lírával és a perzsa nádfuvolával, a neyjel folytat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!