A thai kultúrával, harcművészettel és gasztronómiával ismerkedhetnek meg a vasárnapi Thai Fesztivál látogatói

Kultúra, 2019.07.07

Különleges muay thai harcművészeti bemutatókkal, táncelőadásokkal, főzőbemutatókkal, egyéb gasztronómiai és kulturális élményekkel várja a látogatókat az ingyenes Thai Fesztivál vasárnap a budapesti Vajdahunyad-várban.

"Még ha országaink 8000 kilométer távolságban is vannak, a szívünk akkor is közel áll egymáshoz" - fogalmazott H.E. Jakkrit Srivali, Thaiföld budapesti nagykövete. Az MTI-nek elmondta: évről évre egyre több magyar látogat az országba, az elmúlt évben 37 ezren érkeztek Thaiföldre. Az ország a thai éttermek, a különleges masszázs, a thai boksz és a muay thai miatt is népszerű a magyarok körében.

A nap folyamán többször is láthatnak muay thai bemutatókat a Városligetbe látogatók. A nagykövet elmondása szerint ez a harcművészeti ág több száz éves történelme során harci technikából fejlődött sporttá. A harcosok "fegyvereik elveszítése után is tovább küzdhettek azzal, amit a természet adott nekik". H.E. Jakkrit Srivali hozzátette: nagyon sokan űzik a sportágat Thaiföldön, és az a mondás járja, hogy minden thai fiú ösztönösen ismeri a muay thait.

A Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) bemutatókon ismerteti meg a közönséget a sokszínű sportággal, amely önvédelemben is kiemelkedő szerephez juthat.

Az MMSZ és a sport magyar képviselői remélik, hogy jövőre Budapesten rendezhetik meg az IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) európai bajnokságot. A küzdősport művelői pedig abban bíznak, hogy 2024-ben már akár az olimpiai sportágak között is szerepelhet ez a harcművészeti ág.

A negyedik alkalommal megszervezett budapesti Thai Fesztivál este 18 óráig várja a látogatókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!