Advent - Jótékonysági és színpadi programok Zalaegerszegen

Kultúra, 2018.11.20

Csaknem 300 óvodás lép fel advent időszakában Zalaegerszegen, a Mindszenty téren, a Dísz téren megnyitják a jégpályát és színpadi programokkal, kézműves vásárral várják a látogatókat.  

A zalai megyeszékhely szeretné megőrizni, ugyanakkor megújítani, színesíteni és új elemekkel bővíteni a hagyományokat. Az Egerszegi Advent 2018 elnevezésű rendezvény a jótékonysági rendezvényekkel, a programokkal, a jégpályával, kellemes hangulatú adventi felkészülést nyújt - mondta el Balaicz Zoltán, a város polgármestere (Fidesz-KDNP) a keddi programismertető sajtótájékoztatón.

Hozzáfűzte: idén megújulnak a fényfüzérek, új látványelemek díszítik a városháza előtt felállított karácsonyfát. Az egy hónapon át tartó - jótékonyság jegyében zajló - adventi programsorozat keretében a belváros számos pontján szerveznek programokat: a tereken hagyományőrző csoportok és könnyűzenei együttesek lépnek majd fel.

Az Adventi Kézfogás elnevezésű jótékonysági programot a Zalaegerszegi Női Szalon, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület és a Kvártélyház közös szervezésben rendezik meg - emelte ki Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

A Dísz téren kialakított pavilonnál a városban működő egyesületek, civil szervezetek, egyesületek és alapítványok, munkatársaival találkozhatnak a látogatók. Közösen készíthetnek karácsonyfadíszeket, apró ajándékokat és megvásárolhatják az egyesületek által készített termékeket. A befolyt összeget a civil szervezetek jótékony célokra fordítják.

A Mindszenty téren 13 óvoda 17 produkciót mutat be advent időszakában. A Dísz téren színes, családias programok váltják egymást: többek közt fellép a Canterina Kamarakórus, az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, az iskolák növendékei adnak koncertet.

A kézművesek, keramikusok és a kereskedők november 28. és december 24. között karácsonyi díszekkel, ünnepi dekorációkkal várják a vásárlókat. A vendéglátósok, zalai őstermelők helyi termékekkel vesznek részt az adventi vásárban - ismertette Tóthné Prenner Beáta, a KISOSZ Zala Megyei Szervezetének elnöke.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!