Állatsimogató, kiállítás, előadások a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein

Kultúra, 2022.09.29

Állatsimogató, kiállítás, előadások is lesznek a könyvtári napok salgótarjáni rendezvényein október 3-9. között - tájékoztatta az MTI-t a központi programoknak helyet adó Balassi Bálint Megyei Könyvtár munkatársa.

Persikné Bakos Eszter kulturális szervező, digitalizáló könyvtáros elmondta: ebben az évben már tizenhetedik alkalommal kerül sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával. A Balassi könyvtár mellett a Beszterce-lakótelepi, a Forgách-telepi és a zagyvarónai fiókkönyvtárakban szerveztek rendezvényeket.

A hétfői nyitónapon a Petőfi Sándor nyomában a Petőfi-emlékévben című tárlatot lehet megtekinteni, majd villámcsődülettel ünneplik, hogy 70 évesek lettek a megyei könyvtárak.

Láss, hallj, érzékelj! mottóval középiskolásoknak tartanak érzékenyítő foglalkozást a mindennapok esélyeiről, majd azzal foglalkoznak, hogyan működik a könyvtárlátogatás, a könyvtárhasználat az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok számára.

Kedden, az állatok világnapján a kutyákról és a kutyatartásról szerveznek előadást és beszélgetést Simon Szilvia környezeti nevelő és Izsa István kutyasuttogó közreműködésével, a kisiskolásoknak pedig interaktív műsorral kedveskednek.

Trux Béla író csütörtökön arról beszél majd, milyen volt a honvédelem Árpád idején, a 16-os Honvéd Katonai Hagyományőrző és Kulturális Egyesület kiállítással és fegyverbemutatóval egybekötött előadást tart hagyományőrzésről és honvédelemről.

A Balassi könyvtár vendége lesz Vigh Balázs meseíró pénteken, Némethné Jancsi Ilona textilszobrász a paverpol technikát ismerteti meg foglalkozásán, de rendeznek beszélgetést is a fizikai és mentális fittség megőrzéséről is.

A vasárnap állatsimogatóba várják a gyerekeket, a Paramisi Társulat interaktív meseelőadással lép fel, A kiskakas gyémánt félkrajcárjával.

A könyvtári napok idején a feledékeny olvasók késedelmi díj nélkül vihetik vissza lejárt határidejű könyveiket, akciós tagságot, félpénzes beiratkozást, valamint tanévkezdési akciót is hirdetnek, és megtartják a régi könyvek és folyóiratok vásárát is Salgótarjánban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!