Amatőr kanadai társulatoknak tartanak színházi workshopot magyar művészek

Kultúra, 2018.11.21

Kanadában tart a hétvégén színházi workshopot Zámbori Soma, Molnár Gyöngyi és Pozsgai Zsolt a Vancouveri Magyar Színjátszó találkozón.

A magyar nyelvű színjátszás a kanadai magyarok számára egyelőre nem annyira ismert műfaj annak ellenére, hogy léteznek olyan csoportok, amelyek több mint 30 éve foglalkoznak színjátszással - fejtette ki Szenthe Anna, a Magyar Diaszpóra Tanács kanadai elnöke az M5 kulturális csatorna Kult'30 című műsorában szerdán.

Kifejtette, hogy éppen ezért szerettek volna Kanada egész területét felölelő színházi fesztivált szervezni, azonban ebben az évben egyelőre csak három nyugati parti város, Edmonton, Calgary és Vancouver csoportjai vesznek részt a találkozón.

Az elnök hozzáfűzte: a kanadai amatőr színjátszás lényege a hagyományőrzés és a kint élők magyar identitásának fenntartása.

Zámbori Soma színművész elmondta, hogy Pozsgai Zsolt drámaíróval és Molnár Györgyi színésznővel rendezést, drámaelméletet, színháztudományt, színpadi mozgást és beszédtechnikát tanítanak majd az amatőr színészeknek Molnár Ferenc művein keresztül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!