Angela Merkel emlékiratai 2024-ben jelennek meg

Kultúra, 2022.09.08

Angela Merkel volt német kancellár politikai emlékiratai 2024-ben jelennek meg - közölte csütörtökön a kötet kiadója, a kölni Kiepenheuer & Witsch (KiWi).

Közleményük szerint a kötet 2024 őszén jelenik meg, és kiadására a KiWi az egész világra kiterjedő jogot szerzett.

Angela Merkel első könyve "fontos nemzetközi kortörténeti dokumentum" lesz, egy olyan politikus döntéseinek hátterét és mozgatórugóit világítja meg, aki kancellárként "drámai válságokon vezette át az országot", és "egyedülálló módon alakította a német és a nemzetközi politikai és társadalmi folyamatokat" - húzta alá Kerstin Gleba, a kiadó vezetője.

A közleményben idézték Angela Merkelt, aki kiemelte, hogy legközelebbi munkatársával, a mellette 1992 óta irodavezetőként dolgozó Brigitte Baumann-nal dolgozik a köteten, amelyben politikai pályafutása legfontosabb helyzeteire és döntéseire "reflektál".

Angela Merkel 16 évi kormányzás után, tavaly decemberben adta át hivatalát az új kancellárnak, Olaf Scholznak, és azóta igen ritkán jelenik meg a nyilvánosságban.

A KiWi a német nyelvterület egyik legrangosabb könyvkiadója, szakterülete a kortárs szépirodalom, a szórakoztató irodalom és az ismeretterjesztés. Olyan világhírű alkotók köteteit adja ki németül, mint például Jonathan Safran Foer, Nick Hornby, J.D. Salinger és Zadie Smith.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!