Antonio Pappano fogja váltani Simon Rattle-t a Londoni Szimfonikus Zenekar élén

Kultúra, 2021.03.30

Leköszön a londoni Királyi Operaház zeneigazgatói tisztéről Antonio Pappano és a Németországba távozó Simon Rattle helyére lép a Londoni Szimfonikus Zenekar (LSO) élén - adta hírül a The Guardian című brit napilap online kiadása.

Pappano 2002 óta dolgozik a Covent Gardenben, ő a Királyi Operaház leghosszabb ideje szolgáló zeneigazgatója.

Új feladatát azonban csak 2024-től látja el, mert Simon Rattle megbízatása 2023-ig érvényes. Rattle a 2019 decemberében elhunyt Mariss Jansons helyét veszi át Münchenben a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarának élén. Rattle személyes okokból vállalta el a müncheni vezető karmesteri posztot, mivel egy korábbi nyilatkozata szerint így jobban egyensúlyban tudja tartani munkáját és Berlinben élő családja életét.

Pappano úgy fogalmazott, hogy egy "álom valósul meg" azzal, hogy a londoni zenekar vezető karmestere lesz. "Elkötelezett vagyok amellett, hogy London maradjon zenei otthonom" - hangsúlyozta.

Pappano távozásának bejelentésével egy időben azonnal megkezdődek a találgatások arról, ki lesz az utódja a Királyi Operaház zeneigazgatójaként. Az egyik nagy esélyes Edward Gardner, az Angol Nemzeti Opera volt zeneigazgatója, aki jelenleg a Bergeni Filharmonikus Zenekar vezető karmestere.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!