Aranybál a Pesti Vigadóban szombaton

Kultúra, 2020.02.07

Negyedik alkalommal rendezik meg az Aranybál című eseményt a Pesti Vigadóban. A kiegyezés és az első világháború kitörése közötti időszak hangulatát visszahozó most szombati est házigazdája a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ).

"A bálok aranykorát, az ifjabb Johann Strausszal fémjelzett időszakot szeretnénk feleleveníteni ezekkel a rendezvényekkel. Azok az évtizedek sokkal felszabadultabbak voltak, a modern táncmulatsággal ezt a hangulatot kíséreljük meg újra megteremteni" - mondta Lombos Pál, az est során közreműködő Swing á la Django együttes vezetője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Mint megjegyezte, a február 8-i est középpontjában a keringők állnak, akárcsak a régi bálokon, amelyeken már a közép réteg képviselői is megjelenhettek.

"Az Aranybál kitalálója Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar vezetője volt, a rendezvénnyel a zenét, a táncot és a mulatozást lehet úri módon összekötni" - fogalmazott Lombos Pál.

Az este a BDZ koncertjével indul, a sztárvendég idén Roby Lakatos hegedűvirtuóz lesz. A zenekar egy órán át csak keringőket játszik, majd a BDZ bigbandje muzsikál a harmincas-negyvenes évek a tánczenéiből Kozma Orsi énekesnő közreműködésével.

A Swing á la Django éjfél után lép színpadra két énekessel és hajnali 2 óráig elsősorban dzsessz valcereket játszik a múlt század első feléből, közepéből. Lesznek tangók is, a vége felé pedig magyar nóták, valamint magyar popdalok feldolgozása kerül terítékre.

Lombos Pál beszámolt arról, hogy a Swing á la Django február 22-én a Budapest Jazz Clubban ősbemutatót tart: POPera címmel Mozart-operákat játszanak eddigi nem hallott módon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!