ArtScience - Tudomány és művészet a szentendrei MANK Galériában

Kultúra, 2019.07.09

A művészet eszközeivel hívja tudományos kalandozásra a közönséget a szentendrei MANK Galéria ArtScience címmel szerdán nyíló kiállítása.

Az ArtScience kiállított alkotásai arra világítanak rá, hogyan inspirálhatják a tudomány, a technika vívmányai az alkotás folyamatát, a művészi produktum létrejöttét és kifejezési formáját - közölte az MTI-vel a MANK Galéria.

A Cserhalmi Luca és Roskó Mária által rendezett tárlat Ádám Zsófia, Bolla Szilvia, Csáji Attila, Erdély Dániel, Martinkó Márk, Mengyán András, Neuzer Zsófia, Rajnai Ákos, Vadászi Zoltán, Varga Dóra és Vass Csenge munkáit felvonultatva kívánja bizonyítani: a tudomány és a művészet nem egymással szemben álló, egymást kizáró kategóriák, hanem egymásra ható erők folytonos játéktere.

A MANK Galéria tájékoztatása szerint az ArtScience kiállítás azokat a kísérletező és újító tendenciákat mutatja be, amelyek nemcsak a tudományos újításokat fordítják le és alkalmazzák a művészet nyelvére, hanem eleve a művészetet látták meg a különböző vívmányokban. A fények, a mozgás, a tér és az optikai hatások játékával, valamint a valóság egyes elemeinek dekódolásával így egy interaktív, emberközeli kiállítási közeg jött létre.

A tizenegy kiállító művész a tudomány és a művészet találkozásának egyéni metszéspontjait kutatja fel. Az ArtScience olyan érzékeny és különleges műalkotások gyűjteménye, amely a tapasztalás és az érzékelés más-más részeit aktivizálják, miközben átfogó képet nyújt a kortárs képzőművészet jelenlegi kísérleteiről és eszközeiről - áll az augusztus 25-ig látogatható kiállítás ajánlójában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!