ArtXmas - Kortárs képzőművészek a Lobenwein Galéria karácsonyi aukciós kiállításán

Kultúra, 2022.12.01

Csaknem harminc kortárs képzőművész mutatja be karácsonyi ihletésű munkáit a Lobenwein Galéria karácsonyi aukciós kiállításán, amelynek anyaga vasárnap az Akvárium Klubban, december 7. és 23. között pedig a Főfotó Baross utcai stúdiójában látható.

A Lobenwein Galéria 2020-ban indult útjára a virtuális térben, azóta több, sikeres akciót elindítva. "Az ArtXmas egy új programunk, amely nagyon közel áll a szívemhez" - hangsúlyozta a galéria által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben Lobenwein Norbert.

Mint a galériavezető közölte, kíváncsi volt, hogy mit jelent a karácsony azoknak a művészeknek, akiket nagyra tart, így mintegy harminc kortárs képzőművészt kért fel a Lobenwein Galéria első karácsonyi akciójára. Az alkotók egyedi, erre az alkalomra készült művekkel vesznek részt a programban.

Az ArtXmas keretében élő legendák és fiatal tehetségek is ecsetet ragadtak. A névsorban szerepel Bács Emese, Bereczki Kata, Bondor Csilla, Borsandi Balázs, Bukta Imre, Döme Péter, drMáriás, Ef Zámbó István, Eged Enikő, Gaál Kata, Győri Márton, Hu-Yang Kamilla, Kiss Tibor, Jásdi Juli, Labrosse Dániel, Magyarósi Éva, Marosi Panni, Murakami Patrick, Nemes Anita, Ódor Bence István, Pakosz Anna, Petyka, Sibitka Anna, Soós Nóra, Varga Bálint Dániel, Wahorn András és Weiler Péter is.

Az ArtXmas kiemelt alkotása a 2006-ban elhunyt Bada Dada Pingvin labdázik holdtöltekor a rókával című műve, a Lobenwein Galéria tulajdona a tárlaton is látható lesz.

Az eredeti művek december 20-án online aukción találhatnak gazdára, kikiáltási áruk 100 ezer forinttól csaknem 2 millió forintig terjed. Kis példányban sorszámozott, szignózott giclée nyomatok, illetve képeslapok is készülnek a munkákból - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!