Augusztus 17-ig lehet jelentkezni az idei Budapest Design Weekre

Kultúra, 2020.08.04

Augusztus 17-ig lehet jelentkezni a Budapest Design Weekre, amelyet idén rendhagyó formában rendeznek meg október 1. és 11. között.

A járványhelyzetre való tekintettel az idei eseményt hibrid fesztiválként rendezik meg, a programok jelentős része kizárólag az online térben valósul meg, néhány kiemelt esemény kivételével - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Idén a körforgásos gazdaság fontosságára hívják fel a figyelmet, a tematika a Tartsd körforgásban! mottó köré épül.

A fenntarthatóság ma már egy megkerülhetetlen téma, amely a gazdaság minden szegmensében kiemelten fontos terület, a körforgásos gazdaságban kiemelt szerepet játszanak a dizájnerek és a dizájn - hangsúlyozta Osvárt Judit, a Budapest Design Week szakmai vezetője, kiemelve: a programötletekkel ezúttal díjmentesen lehet részt venni a 17. alkalommal megrendezendő fesztiválon.

Mint mondta, a pályázóknak nem kötelező kapcsolódniuk a kiemelt témához, mivel a Design Week elsődleges célja, hogy segítse a magyar kis- és középvállalkozásokat.

Kiemelte, hogy a zsűri a beérkezett jelentkezések közül az újszerűség, az exkluzivitás, az egyediség, a kreativitás, a relevancia és szakmai minőség szempontjait figyelembe véve választja ki azokat a partnereket, akiknek programja az esemény hivatalos programjában szerepelhet. A jelentkezők közül a Magyar Formatervezési Tanács tagjaiból álló szakmai grémium választja ki a résztvevőket.

A pályázatra elsősorban nem tárgyakat várnak, hanem programötleteket, a zsűrizésnél előnyben részesülnek a kifejezetten online formátumokra kifejlesztett programok - emelte ki Osvárt Judit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!