Augusztus 22. és 24. között rendezik meg az Alba Regia Fesztet

Kultúra, 2020.08.12

Augusztus 22. és 24. között rendezik meg az Alba Regia Fesztet, amelyen három nap alatt 12 ingyenes, szabadtéri dzsesszkoncerttel várják a közönséget - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Mits Gergely, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékvezetője, az egyetem és a székesfehérvári önkormányzat összefogásával megvalósuló Alba Regia Feszt szervezője kiemelte: a dzsesszfesztiváloknak több évtizedes hagyományuk van Székesfehérváron. Ezt a fesztivált 2014-ben élesztették újra a város támogatásával. A rendezvényt a stiláris nyitottság jellemzi, mindenféle igényes műfajt - amelyben az improvizáció, a dzsessz egyik legfontosabb eleme fellelhető - felvonultatnak, sokféle zenét hallhat a közönség.

A fesztiválon többek között a Nene zenekar, a Vörös Tamás Project, Vörös Janka x Newseries, valamint Elsa Walle és Winand Gábor szerepel.

Az idén a helyzetnek megfelelően egy szabadtéri színpaddal, és a rendezvények megtartására vonatkozó előírások szerint korlátozott számú, megfelelő távolságba ültetett nézőkkel tartják meg a fesztivált, amelynek a Feketehegy Szárazréti Közösségi Ház szabadtéri színpada ad helyet.

Az idei fesztiválon is dzsessz, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő zenekarok lépnek fel három napon keresztül. További részletek a fesztiválról a https://www.albaregiafeszt.hu oldalon érhetők el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!