Augusztus végéig tart a Dunakanyar Művészeti Fesztivál

Kultúra, 2021.06.21

A Dunakanyar kikötőiben augusztus végéig, több mint két hónapon keresztül várják kulturális rendezvények a látogatókat a hétvégéken - közölte közös sajtótájékoztatón Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára, Rétvári Bence, az Emmi és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára hétfőn Visegrádon.

Vitályos Eszter azt mondta, hogy a 300 milliárdos Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban helyet kapott a szálláshelyek minőségi fejlesztése, amellyel megerősödhet a turizmus jövedelemtermelő képessége.

Hozzátette, hogy rengeteg fejlesztés történik a visegrádi térségében is, például megújulnak a Nagyvillám sípálya szolgáltatásai, a Mogyoró-hegyen tematikus játszótér épül, autós panorámapontokat alakítanak ki. Megújult Budapest és Pest megye 15 vízitúra-megállóhelye Szobtól Dömsödig.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője is, azt mondta, hogy tavaly a MAHART PassNave-val közösen elindított dunakanyari hajós körjáratoknak 120 ezer utasa volt. Ez a program idén azzal bővült, hogy minden kikötőben kulturális programok fogadják az idelátogatókat egészen augusztus végéig, minden hétvégén.

Hozzátette, hogy Magyarországon a koronavírus-járvány utáni újraindításnak fontos része a kultúra újraindítása is, ezért a jövő évi költségvetés 16 milliárd forint többletet tartalmaz a kulturális terület számára.

Völner Pál államtitkár, a térség másik országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a turisztikai fejlesztési programok mellett a vidékfejlesztési támogatások egyik nagy kedvezményezettje is a térség. Hozzátette, hogy a több mint két hónapon keresztül tartó rendezvények között megtalálhatóak helyi együttesek bemutatkozásai és messziről jött előadók is.

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködésben rendezi meg idén első alkalommal a Dunakanyar Művészeti Fesztivált, amely péntekenként, szombatonként és vasárnaponként kínál színes kulturális programokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!