Az Agapé című produkció látható a Nemzeti Táncszínházban

Kultúra, 2020.10.05

Agapé címmel mutatja be a PR-Evolution Dance Company Nemes Zsófia koreográfus legújabb darabját kedden a Nemzeti Táncszínházban Budapesten.

Az előadásban 7 táncos - Bakonyi Jusztina, Guzmics Petra, Tóth Rebeka, Hoffmann Luca, Safranka-Peti Zsófia, Füzesi Csongor és Nagy Csaba Mátyás - a társulatra jellemző kortárs és pantomim elemeket is vegyítő, erős karaktereket felvonultató mozgásszínházat varázsol a színpadra Gergely Attila, Sarshar Ghozat és Nagy Teodóra komponált és szerkesztett zenei matériájára - közölték a szervezők az MTI-vel.

Nemes Zsófia társulatvezető, koreográfus legújabb darabja, noha címe szerint a szeretet legmagasabb és magasztosabb formájára utal, mégis az ellenkezőjéből, a nárcizmusból indul ki. Analitikus mélységekben kutatja és mutatja be azt a folyamatot, amely napjainkban tömegesen gyártja az önimádó, emberi kapcsolataiban a dominanciára hajlamos karaktertípusokat.

A darab, amely a humort sem nélkülözi, szituációkon, emberi játszmákon száguld végig, hogy a végén megtalálja a kiutat, a tanulható szeretet, az agapé állomását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!