Az Aida közvetítésével indul a Metropolitan Opera idei sorozata az Urániában

Kultúra, 2018.04.16

Giuseppe Verdi Aida című operájának közvetítésével indul október 6-án a New York-i Metropolitan Opera Live in HD vetítéssorozata az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a 2018/19-es évad során tíz előadás várja az érdeklődőket.

A New York-i Metropolitan Opera (Met) díjnyertes sorozata immár 13. évadát kezdi meg októberben - olvasható az Uránia Nemzeti Filmszínház tájékoztatójában.

Az idei évad során tíz élő közvetítést, köztük négy új bemutatót élvezhetnek a Metropolitanből az operarajongók a világ legjobb énekeseivel. Elsőként a nagyszabású Aidát láthatják a nézők Anna Netrebko főszereplésével. A négy új bemutató közül október 20-án közvetítik Camille Saint-Saëns Sámson és Delila című operáját, amelynek címszerepeit Roberto Alagna és Elina Garanca alakítja.

Először mutatják be Nico Muhly kortárs zeneszerző Hitchcock Marnie című filmjéből készült operaelőadását Isabel Leonarddal a főszerepben. Új bemutató lesz még Verdi Traviátája december 15-én Diana Damrau-val és Juan Diego Flórezzel a főszerepben.

Ugyancsak premier lesz január 12-én Francesco Cilea olasz zeneszerző Adriana Lecouvreur című romantikus operájának előadása. Az Anna Netrebko által alakított címszereplő szerelmét, Mauriziót a lengyel Piotr Beczala énekli, az intrikus Bouillon hercegnét Anita Rahvelisvili formálja meg, Michonnet-ként pedig Ambrogio Maestri lép színpadra.

Az Aida és a négy új produkció mellett a közönség most először láthatja majd a mozikban Poulenc A kármeliták című 20. századi mesterművét, amelynek karmestere Yannick Nézet-Séguin, a Met új zenei igazgatója lesz. Ezeken kívül még négy felújított előadással készülnek az idei évadban: Puccinitől A Nyugat lányával, Bizet-től a Carmennel, Donizettitől Az ezred lányával és Wagnertől A walkürrel.

A Metropolitan Opera előadásait több mint 70 ország több mint 2200 mozijában vetítik - olvasható a tájékoztatóban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!