TV műsor

Az Aquincumi Múzeum műtárgyait mutatják be a Kisföldalatti megállóiban

Kultúra, 2021.03.29

Egy műtárgy - egy kérdés címmel hirdetett játékot az Aquincumi Múzeum, amelynek gyűjteményéből a Kisföldalatti megállóiban plakátokon mutatnak be műtárgyakat, mellettük egy-egy megválaszolandó kérdéssel.

A koronavírus-járvány miatt a múzeumok hónapok óta zárva tartanak, ezért az Aquincumi Múzeum is igyekszik a kerítésein kívül is elérhetővé tenni a kultúrát - olvasható az intézmény MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, március 26-tól a Kisföldalatti vonalán új megvilágításba helyezett műtárgyakra lehetnek figyelmesek az utazók.

A megállókban található plakátok az Aquincumi Múzeum őskortól a népvándorlás koráig terjedő régészeti emlékanyagából emelnek ki 15 különlegességet. A látványos tárgyfotók mellett egy-egy megválaszolandó kérdés bírja fejtörésre az utazóközönséget.

Mint írják, a plakátokon található kérdések megválaszolásával akár értékes aquincumi ajándékcsomagot is lehet nyerni. Annak érdekében, hogy a játékos műtárgyvadászatba bárki be tudjon kapcsolódni, a kérdések az Aquincumi Múzeum közösségi oldalaira is felkerülnek.

További információ az intézmény honlapján, a http://www.aquincum.hu/jatek/ linken, valamint a múzeum Facebook- és Instagram-oldalán érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!