Az Átlátszó Hang Fesztiválon mutatják be a Müpa Zeneműpályázat díjnyertes alkotását

Kultúra, 2021.01.14

Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon mutatják be pénteken a Müpa Zeneműpályázat díjnyertes alkotását, Virág Anna Virág Therapy of a Bipolar Bear című kamarazenekari művét.

A Therapy of a Bipolar Bear a MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar előadásában, Ajtony Csaba vezényletével hallható. A koncertet a Müpa Home online közvetítéssorozatában élőben követhetik a nézők a Müpa weboldalán - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A koncert Franz Schubert Rosamunda című színpadi kísérőzenéje legismertebb részeinek - a három közjátéknak - három ma élő zeneszerző által készített átdolgozásával kezdődik, majd Mirela Ivicevic és George Enescu művével folytatódik. Ősbemutatóként hangzik el Illés Márton és Virág Anna Virág kompozíciója, a koncertet Alexander Schubert alkotása zárja.

A Bécsi Zeneakadémia volt hallgatói által 2007-ben alapított MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar a koncerteket összművészeti alkotásokként fogja fel. Az együttes a mai zeneszerzőkkel való együttműködése mellett bemutatja a 20. századi közép-európai zene, valamint a historikus repertoár a mai zenére jelentős hatást gyakorolt műveit is.

A Müpa 2020 decemberében lezárult zeneműpályázatán 48 zeneszerző és alkotótársaik 54 műve kapott díjat.

A koncert az Átlátszó Hang Fesztivál és a Sonus Alapítvány együttműködésében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!