Az ausztrál Lucy Guerin koreográfiája érkezik a Trafóba

Kultúra, 2018.11.20

Az ausztrál koreográfus, Lucy Guerin társulatának Split című elementáris erejű előadását nézhetik meg az érdeklődők pénteken és szombaton a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

A produkció két táncosát, Melanie Lane-t és Lilian Steinert a folyamatosan szűkülő tér és idő határozza meg a színpadon. A harmonikus és végletekig dinamikus koreográfiát a brit elektronikus zenész, Scanner (eredeti nevén Robin Rimbaud) zenéje kíséri - olvasható a Trafó MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Split provokál, gondolkodásra ösztönzi nézőjét. "A szerkezet egyre tömörebb, ami ugyan absztrakció, ám a nézőknek a legkülönbözőbb asszociációi támadhatnak a tér és az idő egyre szorosabbá és korlátozottabbá válásáról" - idézi a közlemény a koreográfust, aki szerint néhányan egy olyan kapcsolat metaforáját is láthatják az előadásban, amely egyre inkább az idő- és térkorlátokról kezd szólni.

A darab egyik fő kérdése, hogy meddig lehet elmenni az egymásért és egymás ellen vívott küzdelemben.

A Trafó 200 százalék tánc elnevezésű sorozatának keretében Budapestre érkező előadást számos díjra jelölték, Lilian Steiner pedig elnyerte érte az Ausztrália legjobb előadóművészeinek járó Helpmann-díjat tánc kategóriában.

Az ausztrál koreográfus nevével fémjelzett Lucy Guerin Inc tánctársulat 2002-ben alakult Melbourne-ben. A szakképzett táncosairól híres társulat elsődleges célja a kortárstánc határainak kiterjesztése, a mindennapi események bemutatása és a tánc újradefiniálása.

A Split egy amerikai turnét követően érkezik a Trafóba, majd decemberben Párizsban, később pedig Belgiumban is előadja a társulat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!