Az olimpiai felkészülést követi a Hosszú Katinkáról forgó dokumentumfilm

Kultúra, 2020.11.12

A tokiói olimpiára felkészülést követi a Hosszú Katinkáról forgó dokumentumfilm, amelyet 2021. végén fognak vetíteni a mozikban - közölték az alkotók az MTI-vel csütörtökön.

A közleményből kiderül, hogy a járvány, a versenyek és az olimpiai elhalasztása óriási kihívás elé állította a többszörös olimpiai bajnok úszót, akinek fizikai felkészülése mellett lelki vívódásait is rögzíti a készülő dokumentumfilm.

Hosszú Katinka és csapata hosszú idő után ismét versenyez a Nemzetközi Úszóligán (ISL) a Duna Arénában. A nemzetközi verseny összes úszójával együtt több hétre "buborékba" költözött, ahol családjától és barátaitól elzárva, szigorú járványügyi intézkedések közepette, izoláltan edzenek és versenyeznek - írja a közlemény.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatja. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!