Az Oscar női változatát viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház

Kultúra, 2023.01.27

A Sylvester Stallone főszereplésével készült népszerű vígjáték, az Oscar női változatát viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház. A Lady Oscar című kamaradarabot Radó Denise rendezi, a történet a '30-as évek maffiavilágából napjaink divatvilágába került át.

Seregi Zoltán színházigazgató a próbafolyamat kezdetén elmondta, hagyomány, hogy a Sík Ferenc Kamaraszínházban a két bemutató közül az egyik egy "fergeteges komédia". Legutóbb a Furcsa pár női változatát vitték ott színre, most egy újabb "női darab" következik.

"Lesz poén poén hátán, félreértés félreértés hátán, kavarodás kavarodás hátán, a néző minden pillanatban megdolgoztathatja a rekeszizmát. De ez a legnehezebb műfaj, mert mindent tűpontosan ki kell dolgozni" - mondta Radó Denise, aki szerint napjainkban jó legalább egy felhőtlen estét adni az embereknek.

A rendező - aki a filmben Lisa Provolone szinkronhangja volt - üdvözölte, hogy híres, jól megírt darabokat "áttesznek" női változatba, mert, mint mondta, mindig kevesebb a női szerep. A főszereplő Clara szerepe "sokoldalú, hatalmas amplitúdóval lehet játszani, jutalomjáték ez egy színésznőnek" - fogalmazott.

A főszereplőt alakító Komáromi Anett hozzátette: tartás kell ehhez az erős jellemű, kemény, a külsőségekre nagyon adó karakterhez. Hozzátette, lehet lubickolni a szerepben, ugyanakkor nagy nyomás, hogy igazgatni kell a többi szereplőt.

A darab követi a film konfliktusait, főszerepet kapnak az egyforma bőröndök, de a helyszín napjaink egy high-tech luxuslakása. Még az okosotthon is megbolondul, a robotporszívó és a légkondi elindul magától, hogy minden fokozza Clara idegállapotát - mondta Egyed Zoltán díszlettervező.

Csík György jelmezei - saját szavai szerint - "nagyon extravagánsak, különlegesek, picit elrajzoltak, picit talán túlzóak, szoborszerűek lesznek".

A darabban minden egy gyanútlan szombat reggel kezdődik, amikor a kis könyvelőgyakornok beállít a félelmetes divatdiktátorhoz, a Lady Mode híres tulajdonosához, hogy fizetésemelést kérjen, mert szeretne megnősülni.
Clara Barnier, a hajdani modell hallani se akar róla, főleg mert kiderül, a fiatalember az ő lányát venné el, akivel a mamának egészen más, nagyratörő tervei vannak.

Ám Nathan nemcsak lánykérőben van, hanem azt is beismeri, hogy milliókat sikkasztott. Erre a jövendőbeli anyós a rendőrséggel fenyegeti, de amikor kiderül, hogy mindez abból a jövedelemből származik, amelyet a cégben feketén szereztek, csak a beleegyezés marad Clara számára, pláne, hogy a lánya bevallja: gyereket vár.

Közben felbukkan Oscar is, aki ahelyett, hogy megoldaná a bonyodalmakat, csak újabb félreértéseket zúdít a szereplők nyakába. És még ott egy táska - tele milliókat érő ékszerekkel.

Komáromi Anett mellett Nagy Róbertet, Csomós Lajost, Katkó Ferencet, Veselényi Orsolyát, Csonka Dórát és Kiss Viktóriát láthatják a nézők február 9-10-11-én Szentesen, a Tóth József Színház és Vigadóban, és a tervek szerint április 1-jén, bolondok napján (az energiaválság miatt elrendelt három hónapos szünet után) Békéscsabán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!