Bábos drámaíró verseny kezdődött Békéscsabán

Kultúra, 2016.03.31

Az atkák szolgálnak témául az idei Bábos Drámaíró Versenyen, amelyen három írónak 12 óra alatt kell bábszínházi darabot írnia egy csütörtökön kihúzott újságcikk alapján.

A békéscsabai Napsugár Bábszínházban immár harmadik alkalommal megrendezett versenyre a Békés megyei Hírlap csütörtöki számában megjelent írásokból sorsoltak.

A bábszínház igazgatója, Lenkefi Zoltán tájékoztatása szerint a megmérettetés témáját idén Az atkáktól tüsszög? című cikk adja, amely arról szól, hogy a párnában remekül megélnek a poratkák, sőt "kutatások szerint, ha több évig használunk egy-egy darabot, akkor súlyának akár 10 százalékát is kiteheti az elhullott atkák és azok ürüléke." Ezért azt tanácsolják az olvasóknak, hogy rendszeresen mossák ki a párnákat legalább 40 fokon.

Az újságcikkből Szabó T. Anna, Vörös István és Markó Róbert ír egy-egy darabot, amelyek próbái pénteken már meg is kezdődnek. A rendezésre az idén Kuthy Ágnes, Katkó Ferenc és Kolozsi Angéla vállalkozott.

A bábos drámaíró verseny előadásait a házigazdák mellett a debreceni Vojtina, a szegedi Kövér Béla Bábszínház és a marosvásárhelyi Ariel Gyermek és Ifjúsági Színház társulataiból felálló hat-hat fős csapatok viszik színre.

Az előadásokat, amelyeket vasárnap délután mutatnak be, egy szakértő zsűri mellett a közönség is értékeli majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!