Bangó Margit 70. születésnapja alkalmából ad koncertet októberben a Budapest Sportarénában

Kultúra, 2020.02.29

Bangó Margit világhírű cigány- és magyarnóta-énekes nagyszabású koncertet tart 70. születésnapja alkalmából október 25-én a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők az MTI-vel.

A tradicionális muzsikus családból származó Bangó Margit pályafutása 17 éves korában kezdődött, amikor a Magyar Rádió tehetségkutató versenyén felfedezték kivételes énekhangját. Ettől fogva rádió- és tévéműsorok állandó szereplője lett, megalakult a Bangó Margit-Horváth Pista kettős. Később a 100 Tagú Cigányzenekar szólistája lett, ebben az időszakban számos külföldi és hazai koncerteken, nagyszabású gálaelőadásokon szólaltak meg a több száz éves hagyománnyal rendelkező magyar nóták és cigánydalok.

"Nem elég jól énekelni, át kell tudni adni a közönségnek a nótákban rejlő érzéseket, a vidámságot és a szomorúságot egyaránt. Vannak dalok, amelyek évszázadok alatt formálódtak és formálódnak a mai napig" - idézte a közlemény Bangó Margitot.

A Kossuth-díjas művész zenei repertoárja egy "hungarikum zenetár". Az előadó utolsó nagykoncertjeként szervezett esten az Arénában elhangzanak pályafutása meghatározó dalai, legnagyobb slágerei, köztük a Halk zene szól az éjszakában, a Fekete bánat, a Hosszú fekete haj vagy az Álltam a hídon.

A koncerten Szalai Antal és Cigányzenekara kíséri Bangó Margitot, közreműködik Kökény Attila, Takács Nikolas, Emilio, Roby Lakatos, Rigó Jancsi, Szigeti Fercsi és a 4 for Dance táncegyüttes. Néhány dal szimfonikus hangszerelésben, a Budapest Chamber Sinfonietta kíséretében, Drucker Péter vezényletével szólal meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!