Batarita Lüktetésed című szólója mutatkozik be áprilisban a Nemzeti Táncszínházban

Kultúra, 2019.03.23

A 2018-as tokiói premier után Magyarországon is bemutatkozik Batarita Lüktetésed című szólója, amelyet április 6-án nézhetnek meg az érdeklődők a budapesti Nemzeti Táncszínházban.

A távol-keleti mozgásművészetekből, rituálékból és filozófiai irányzatokból inspirálódó, egyedi, karakteres mozgásvilágot kidolgozó koreográfus legújabb darabja számos érzékeny rétegbe enged bepillantást. Az abszurditással átszőtt és erotikával fűszerezett szóló középpontjában a női test és annak végletes megnyilvánulásai állnak - olvasható az előadás MTI-hez eljuttatott ismertetőjében.

A darab premierje 2018 májusában volt Tokióban, majd októberben a sanghaji közönség is megismerhette.

Batarita a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakán végzett. Magyarországi és nemzetközi koreográfusversenyek nyerteseként sorra kapta meg Párizsba, Bécsbe, Tokióba, Szöulba és Bangkokba a világ legjelentősebb, kultúrával foglalkozó nemzetközi szervezeteinek alkotói ösztöndíjait.

Az Ázsiában eltöltött hosszú idő alatt szerzett tapasztalatai és a magyarországi impulzusok mind fellelhetőek a munkáiban.

Több operát is rendezett a Magyar Állami Operaház felkérésére. Alapítója és igazgatója a BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálénak. Életművéért 2013-ban megkapta a Párhuzamos Kultúráért Díjat a Mediawave fesztiválon.

Magyarországi bemutatóinak 2004 óta a Nemzeti Táncszínház ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!