Bejelentette az első fellépőket az erdélyi Double Rise Fesztivál

Kultúra, 2021.07.05

Bejelentette az első fellépőket az erdélyi Double Rise Fesztivál, amelyet augusztus 12. és 14. között szerveznek meg ötödik alkalommal a Székelykő lábánál - közölték hétfőn a szervezők.

Az összművészeti fesztivál idén is ötvözi a pop-, rock-, folk-, elektronikus- és népzenét, de számos egyéb kulturális programot is kínál. A jubileumi fesztivál a kezdetekhez kíván visszatérni, így zenei felhozatala is nagymértékben fókuszál a visszatérő előadókra: a pörgős és interaktív produkcióiról híres Péterfy Bori & Love Bandre, a 2019-es fesztiválhimnuszt jegyző szerzőpáros Bohemian Betyars és Parno Graszt koncertjeire. A Szempöl 2017 után újra megpengeti lantjait a Székelykő alatt, de a résztvevők táncolhatnak a Szupernem punkrock ritmusaira is.

A Folkudvar idén újra a faluban kap helyet, a hagyományoknak megfelelően a házigazda az idén 10 éves Tokos Zenekar lesz. A fesztivál történetében először lép fel a LUNDA, a popkötődésű, folk-, indie- és rockelemeket keverő zenekar.

Akárcsak 2019-ben, idén is nagy hangsúlyt kapnak a zenei kínálatot kiegészítő művészetek: a színházi és irodalmi programok, a kiállítások és a sportesemények.

A járványügyi szabályok miatt a szervezők kénytelenek létszámkorlátot bevezetni: naponta maximum 5000 embert engednek be a rendezvényre, és csak beoltott személyek vehetnek részt a fesztiválon. A szervezők közlése szerint a jegyek több mint a fele már elkelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!