Beteg gyermeket nevelő családok kaptak anyagi támogatást Debrecenben

Kultúra, 2021.11.24

Az idei Zamat fesztivál jótékonysági felajánlása nyomán három, súlyosan beteg gyermeket, illetve fiatalt nevelő családnak adott át jelentős anyagi támogatást a Debreceni Karitatív testület szerdai rendezvényén.

Miklósvölgyi Péter, a fesztivált szervező Campus nonprofit kft. ügyvezetője felidézte: a Debreceni Egyetem (DE) külföldi hallgatói 20 csapatban 60-féle ételt főztek a Zamat fesztiválon. Az adagonkénti 500 forintos bevételből 2,4 millió forintot ajánlottak fel a Debreceni Karitatív testületen keresztül a három család megsegítésére - tette hozzá.

Sayed-Ahmad Mohamed, a DE hallgatói önkormányzatának alelnöke jelezte: a húsz, külföldi diákok alkotta csapat három nap kemény munkával állt helyt a fesztiválon. A külföldi hallgatók rendezvényein mindig fontos szempont a jótékonykodás, így történt most is, és ezt a hagyományt folytatják a jövőben is - mondta.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere, a karitatív testület társelnöke azt mondta, a nehéz élethelyzetben lévő családokon igyekeznek mindig segíteni. Ezúttal a felajánlásból 800-800 ezer forinttal támogatnak három, beteg gyereket nevelő családot.

Karácsony előtt ezzel is szeretnének egy kis szeretetet küldeni, reményt, hitet adni a rászorulóknak, s jelezni, hogy a gondoskodó város ott áll mellettük a nehéz időkben - hangoztatta az alpolgármester.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a karitatív testület elnöke hozzátette: évről évre, hónapról hónapra egyre több rászoruló és egyre több segíteni tudó keresi meg a szervezetüket. Ezáltal gyakorlatilag egész évben, folyamatosan tudnak segítséget nyújtani a hozzájuk fordulóknak - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!