Billie Eilish dala, a Bad Guy volt 2019 legkelendőbb felvétele

Kultúra, 2020.03.11

Billie Eilish Bad Guy című dala volt 2019 legkelendőbb kislemeze: a 18 éves amerikai énekes-dalszerző slágerét 19,5 millióan vették meg, töltötték le vagy streamelték világszerte - közölte a nemzetközi lemezipari szövetség (IFPI).

A londoni székhelyű szervezet adatai alapján Billie Eilish mögött Lil Nas X végzett Old Town Road című dalával, amely 18,4 milliós eladást produkált világszerte, a harmadik helyre pedig Shawn Mendes és Camila Cabello kislemeze, a Senorita futott be 16,1 millióval.

A tizes listára még Post Malone és SwaeLee, Ariana Grande, Tones and I, Ed Sheeran és Justin Bieber, Lady Gaga és Bradley Cooper, Lewis Capaldi, valamint Halsey fért fel.

A tavaly a könnyűzenei elitbe berobbant Billie Eilish Bad Guy című dala tizenöt országban vezette a slágerlistát, idén két Grammy-díjat is kapott. A szám az énekes első stúdióalbuma, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? ötödik kislemezeként jelent meg egy évvel ezelőtt.

Billie Eilish legújabb dala, a No Time to Die a friss James Bond-film betétdala, a filmszéria történetében a megjelenése első hetében legnagyobb eladást elért dal lett a brit listákon 10,6 milliós streameléssel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!