Bob Dylan árverésen adja el a Blowin' in the Wind új felvételét

Kultúra, 2022.05.26

Bob Dylan Blowin' in the Wind című számának új felvétele, amelyet új analóg formában, egyetlen példányban rögzítettek, akár egymillió fontért (459 millió forintért) is elkelhet a Christie's júliusi árverésén.

Dylan 1962 júliusa óta először vette fel újra klasszikus tiltakozó dalát - emlékeztetett rá a The Guardian cikke.

Az új verziót a zenész a T Bone Burnett által kifejlesztett, új analóg formátumban készítette el, és ez lesz az Ionic Original debütáló kiadványa.

Az Ionic egyedi, lakkozott alumíniumlemezeket fog gyártani. A Dylan-felvételt a Christie's július 7-én árverezi el Londonban. Előzetes becslés szerint 600 ezer és 1 millió font (275-459 millió forint) közötti árat várnak érte.

Burnett a sajtóközleményben kiemelte, hogy Dylan hatvan évvel azután készített új felvételt a dalból, hogy megírta és elször vette fel. Hozzátette: "a Blowin' in the Wind egyszerre mélyen aktuális napjainkban, és rezonál a művész életére és tapasztalataira".

A polgárjogi mozgalom himnuszává vált dal gyakran énekelték templomokban is.

Dylan amerikai turnéja májusban kezdődik. November 1-jén pedig megjelenik Philosophy of Modern Song című könyve, amely több mint 60 esszét tartalmaz olyan előadók dalairól, mint Nina Simone, Hank Williams és Elvis Costello.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!