BTF - Részleteket mutatnak be online a Győri Balett GisL című előadásából

Kultúra, 2020.04.03

Összeállítás látható pénteken a Győri Balett hivatalos Facebook-oldalán a GisL című produkcióból, amely az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF)  nyitóelőadása lett volna.

A premier eredeti időpontjában, pénteken 19.30-kor extra összeállítást tesznek közzé a Győri Balett hivatalos Facebook-oldalán: Kiss János igazgató köszöntőjével a GisL szereplői otthonukból egy-egy részletet adnak elő Velekei László koreográfiájából.

A balett bemutatója Lajkó Félix zenéjével a Müpa szervezésében, a Győri Balett és a Fonó Budai Zeneház közös programjaként valósult volna meg a 40 éves BTF nyitóelőadásaként.

A Giselle a 19. századi romantikus balett stílusteremtő remekműve, népszerűsége a mai napig töretlen, címszerepe - amelyet a Győri Balett produkciójában Herkovics Eszter Adria táncol - minden balerina álma. Az 1841-ben bemutatott darab Adolphe Adam muzsikájával hódította meg a világot.

A szervezők március 28-án jelentették be, hogy elmarad az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál. Hozzátették ugyanakkor, hogy mindent megtesznek azért, hogy a jubileumi fesztivál tervezett programjából minél több produkció eljuthasson majd a közönséghez a későbbiekben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!