Budapesti beruházásokat is díjaztak a brit építészek

Kultúra, 2018.11.21

Fiatal brazil építészek által tervezett gyermekfalunak ítélte oda idén nemzetközi építészeti díját a Brit Építészek Királyi Intézete (RIBA), amelytől nemzetközi kiválósági díjat kapott a Közép-Európai Egyetem új budapesti épülete és a négyes metró.

A Sao Pauló-i székhelyű Aleph Zero építésziroda és Marcelo Rosenbaum dizájner által tervezett bentlakásos iskola épületegyüttesét Brazília északi részén, az esőerdő szélén, távol a városoktól építették fel fából és vályogból. Az Aleph Zero építészirodát a harmincas éveiben járó Gustavo Utrabo és egykori diáktársa, Perdo Duschenes hozta létre.

A díjnyertest egy szűkített négyes listáról választotta ki az Elizabeth Diller építész vezette zsűri, a listán szerepelt a Közép-Európai Egyetem új budapesti épülete is.

Az intézet nemzetközi kiválóság díjat adományozott 16 ország 20 új épületének és infrastrukturális fejlesztésének, köztük az O'Donnell + Tuomey ír építésziroda tervezete Közép-Európai Egyetem új budapesti épületének és a FŐMTERV-PALATIUM-UVATERV tervezte budapesti négyes metrónak.

A RIBA 2016-ban adta át először nemzetközi építészeti díját, amelyet azzal a szándékkal hoztak létre, hogy az innovációra és haladásra ösztönző építészetet ünnepelje. A díjat bármely építészeti alkotás elnyerheti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!