Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program

Kultúra, 2021.10.12

Budapesti koncerttel zárult kedden a Szimfónia Program - "Mindenki szívében van egy dallam" című projekt, amely a közösségi zenetanulásba vonta be a hátrányos helyzetű gyerekeket.

Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program A Belügyminisztérium által tavaly útjára indított Szimfónia Program - "Mindenki szívében van egy dallam" című projekt 199 helyszínen, több mint 3000 gyermek bevonásával, 500 millió forintos támogatással zajlott.

Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a keddi záróeseményen felidézte: 2020-ban írták ki a pályázatot hangszervásárlásra és közösségi zenetanulásra azzal a céllal, hogy a 6-16 év közötti gyerekek megtanulhassanak zenélni úgy, hogy közben észre sem veszik ennek mindennapi életükre gyakorolt hatását.

Kiemelte: aki zenét tanul, az gyakorol, aki zenekarban játszik, az alkalmazkodik másokhoz és megtapasztalja a közös munka örömét. A fellépésekkel a gyerekek a siker mellett az életüket meghatározó élményt szerezhettek, és közösségek alakultak ki.

A program célja teljesült, beleértve a mindennapos gyakorlást, amely kihat az iskolai tanulásra, valamint azt is, hogy a hátrányos helyzetből érkező gyerekek a zene segítségével előnyhöz juthatnak - tette hozzá.

A keddi koncerten hetven gyerek lépett fel a Belügyminisztérium Márványaulájában a program három nagykövete - Szalóki Ági előadóművész, dalszerző, Novák Péter, színész, énekes, előadóművész és Kökény Tamás, a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató verseny győztese - közreműködésével.

Az eseményen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége is.

A nagyszabású budapesti hangversenyt országszerte több programzáró kiskoncert előzte meg. Szeptemberben Nyírmihálydin, Kaposváron és Tarnazsadányban mutatták be közösen elsajátított zenei produkcióikat a növendékek.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program Budapesti koncerttel zárult a Szimfónia Program
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!