CAFe Budapest - Lakásszínházi előadások is szerepelnek a programban

Kultúra, 2019.10.02

Különleges lakásszínházi előadások is szerepelnek a pénteken kezdődő CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjában - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az idei fesztiválon debütáló #kapucsengő sorozat keretében öt lakásszínházi előadásnak ad otthont a Deák tér szomszédságában található KuglerArt Szalon.

Az összegzés szerint Kőszegi Edit filmrendező 2007 óta működő galériájának intim terében testközelből figyelhetik meg a nézők a színészeket és a történéseket.

Pénteken a TÁP Színház a Sokadik pillangó című művet mutatja be. Az előadáson női sorsok, társadalmi szerepek kerülnek fókuszba, miközben a felelősségvállalás és alkalmazkodás kérdését is sajátos szemszögből járhatja körül a közönség Andai Kati, Fátyol Kamilla, Háda Fruzsina és Keresztény Tamás segítségével.

Egy különleges női sors ismerhető meg az Égnek a begóniák című produkcióban, amelyhez a dramaturg-rendező Tóth Réka Ágnes Ady Endre múzsájának, Csinszkának a leveleiből, naplóbejegyzéseiből és verseiből válogatott. Csinszkát Sztarenki Dóra személyesíti meg.

Jancsó Sarolta élőzenés aláfestéssel veszi birtokba a szalont, sőt a gangot is: Mándy Iván alakját idézi meg a hajdani rádiójátékok összetéveszthetetlen hangulatát és világát, valamint Mándy emlékezetes írásait felelevenítve.

Slam, költészet és stand-up comedy találkozik a két ismert slammer, Horváth "Színész Bob" Kristóf és Tunyogi Imre "Tunyi" Bolondok napja címet viselő produkciójában. Az előadásban - amely arra is reflektál, hogy bizonyos csoportok évszázadokon át nem mondhatták el a történeteiket - a FO-CI slam poetry díjnyertes csapatának tagjai a féloldali bénulással és enyhe értelmi fogyatékkal született Tunyogi Imre személyes vallomásán keresztül tartanak tükröt a világnak.

Ugyancsak két férfi áll a Mrozek híres darabját, az Emigránsokat továbbgondoló Dettre Gábor-rendezés középpontjában, amely két emigráns történetével kísérel meg választ adni a kérdésre: száműzetésük oka bennük vagy a külvilágban keresendő? A szereplők között van Csányi Dávid, Fátyol Kamilla, Kálid Artúr és Mucsi Zoltán.

A lakásszínházi programokról és a fesztivál további programjairól a www.cafebudapestfest.hu oldalon találhatók információk.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!