CAFe Budapest - Szerdától látható az MNG Sean Scully-kiállítása

Kultúra, 2020.10.13

Az absztrakt festészet egyik legnagyobb élő alkakja, Sean Scully életművét mutatja be átfogó módon, csaknem száztíz alkotáson keresztül a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Átutazó címmel, szerdától látható kiállítása, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Sean Scully retrospektív tárlata igazi mérfőldkő a múzeum történetében, hiszen a nemzetközi képzőművészet egyik állócsillaga munkásságának egészével ismerkedhet meg a látogató, a régióban először - mondta el a kiállítás keddi sajtóbemutatóján a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója. Baán László bejelentette: a járványhelyzet miatt a tárlat zárását a tervezett 2021. januári időpontról májusra tolták.

Sean Scully emlékeztetett arra, hogy felesége magyar származású, ezért elmondása szerint családilag is sokat jelent számára az MNG most nyíló kiállítása.

Fehér Dávid kurátor kiemelte: ritkán adódik arra lehetőség Magyarországon, hogy egy ilyen kaliberű alkotó munkáiból valódi, a teljes életmű minden fontos műcsoportját bemutató, retrospektív tárlat nyílhasson, Sean Scully tárlata azonban ilyen kiállítás.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!