Családi örökségekről szól Jónás Vera és a Soharóza közös koncertje

Kultúra, 2023.02.02

A Jónás Vera Experiment és a Soharóza kísérleti kórus Back-Pack című előadása az örökölt tulajdonságok, felvett minták, családi hagyományok és berögződések témáját dolgozza fel. A koncert február 11-én és 12-én lesz a Trafóban.

Az előadás olyan kérdésekre keresi a választ többek közt, hogy mennyiben jelöli ki egy ember útját a születéskor kapott csomagja, milyen generációs hagyományokat örökít tovább az emberiség, és mit hagy hátra az emberiség a következő generáció számára - olvasható az előadók MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Jónás Vera, Halas Dóra és a Soharóza énekesei hónapokon keresztül vizsgálták családi örökségeiket, sokszor családtagjaikkal együtt. A legfontosabb tapasztalatokat közösen dolgozták fel, így született meg a Back-Pack, vagyis a hátizsák című anyag.

A koncertet eredetileg 2020 márciusában tartották volna, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A két együttes az elmúlt három évben folyamatosan dolgozott a műsoron, így az előadás is érettebb formában kerül színpadra, öttagú együttesre és 24 tagú kórusra hangszerelve.

A produkció látványvilágát Mészáros Dominika és Herpai Máté, a fényeket Kovács Ákos tervezte, a koreográfiát Johanna Jaworska-Maciaszek alkotta meg. A Back-Pack koncertelőadás két alkalommal, február 11-én és 12-én lesz látható a Trafó színpadán.

A produkcióban Jónás Vera (ének, gitár), Halas Dóra (karnagy), Bécsy Bence (gitár), Szerető Dániel (basszusgitár), Mihalik Ábel (dob) és Várnai Szilvia Sziló (billentyű) működnek közre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!