TV műsor

Csütörtökön folytatódik a Müpa Home műsora

Kultúra, 2021.04.08

Christoph Poppen és a Concerto Budapest, Hodek Dávid és zenésztársai, valamint a Madaras Gergely vezette Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje látható a Müpa virtuális koncerttermében csütörtöktől szombatig.

A Müpa Home-közvetítéseit a héten a Christoph Poppen vezényelte Concerto Budapest Schubert és Mahler műveiből építkező szimfonikus koncertje nyitja. Franz Schubert V. szimfóniája őszinte vallomás a felnőtté válás folyamatáról. A zeneszerző romantikus érzésvilága a szimfóniát követő, Benjamin Britten és Max Reger által nagyzenekarra meghangszerelt három Schubert-dalban kap nyomatékot. A 2016-ban készült koncertfelvétel Mahler IV. szimfóniájával zárul, amelynek szopránszólós negyedik tétele Juliane Banse német énekesnő közreműködésével hangzik el - közölte a Müpa csütörtökön az MTI-vel.

A Müpa Home-közvetítések második epizódja Hodek Dávid dzsesszdobos és barátai multikulturális, funkos, hip-hopos elemeket sem nélkülöző 2017-es koncertjét eleveníti fel.

A hét harmadik online eseménye a Savaria Szimfonikus Zenekar 2018-as koncertjét eleveníti fel. Madaras Gergely a Müpa Felfedezések sorozatában Dvorák népszerű, szlávos bájú VIII. szimfóniáját vezényli. A műsor első részében Mozart egyik legnépszerűbb bécsi zongoraversenyét Balog Alexandra adja elő, Jacques Ibert Fuvolaversenyét Győri Noémi szólaltatja meg.

A Müpa Home koncertjei megtekinthetők a Müpa honlapján és hivatalos YouTube-csatornáján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!