Csütörtöktől adható be az előadóművészeti többlettámogatásra vonatkozó igénybejelentés

Kultúra, 2019.02.21

Csütörtöktől adható be az előadóművészeti többlettámogatásra vonatkozó igénybejelentés. A támogatásokról az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által kijelölt kulturális grémium dönt.

Az előadóművészeti szervezetek támogatásához szükséges pályázatok csütörtöktől nyújthatók be az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján (www.emet.gov.hu) az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül - olvasható az Emmi MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, az előadóművészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadóművészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának rendszerét.

Az igénybejelentéseket a színház- és táncművészeti kategóriákban a beérkezéstől számított 30 napon belül, a zeneművészeti kategóriában a Nemzeti Komolyzenei Stratégia elfogadását követően az Emmi által kijelölt kulturális grémium bírálja el.

Az igénybejelentés elengedhetetlen feltétele az EPER elektronikus adatbázisba történő regisztráció, amennyiben a szervezet még nem rendelkezik EPER belépési adatokkal (https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx).

A támogatási konstrukcióval kapcsolatban az Emmi munkatársai adnak felvilágosítást, többek közt az [email protected] címen. Az EMET technikai ügyfélszolgálat (EPER) az [email protected] címen érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!