Debreceni polgármester: jó ütemben halad a Főnix csarnok felújítása

Kultúra, 2021.06.28

Jó ütemben halad az ország második legnagyobb multifunkcionális arénája, a debreceni Főnix csarnok felújítása - közölte a város polgármestere hétfőn a helyszínen, az építési terület bejárását követő sajtótájékoztatón.

A 2002-ben átadott csarnok szervesen beépült a város kulturális és sportéletébe: két évtized alatt számos nagyrendezvénynek adott otthont - közölte Papp László (Fidesz-KDNP).

Hozzátette: a Főnix a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnoksághoz kapcsolódva újul meg 2,5 milliárd forint állami forrásból, amelyhez a Magyar Kézilabda Szövetség további 600 millió forintot biztosít az Eb speciális igényeinek kielégítésére.

Elmondása szerint az egész nézőteret belátó kamerarendszert telepítenek a csarnokba, megújul a teljes épületgépészet, az informatikai hálózat, a riasztó- és tűzjelzőrendszer, korszerűsítik a vizesblokkokat, öltözőket, páholyokat, büféket, és kicserélik a burkolatokat.

A műszaki készültség 25 százalékos, a munka az ütemterv szerint halad, novemberben már a megújult csarnokban rendeznek gyorskorcsolya világkupát - közölte Papp László.

Bardóczy Gábor, a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságért felelős kormánybiztos hozzátette: 2022. január 13-án kezdődik az Eb, a munkálatok valamennyi helyszínen jól haladnak.

Debrecenben négy csapatot fogadnak majd - mondta.

Juhász Roland állami gazdálkodásért felelős államtitkár a bejárást követően példásnak nevezte, ahogy a debreceni önkormányzat az elmúlt két évtizedben fenntartotta a Főnix csarnokot.

Pósán László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a kivitelezés rekordgyorsasággal halad.

Hozzátette: két évtized alatt a Főnix csarnok Debrecen ikonikus multifunkcionális terévé vált, amely sokszor adott otthont teltházas koncerteknek, színházi bemutatóknak, egyházi és közéleti eseményeknek, illetve sportversenyeknek.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője elmondta: az elmúlt húsz évben több mint harminc európai és világversenynek adott otthont a Főnix.

Két alkalommal rendeztek női kézilabda Európa-bajnokságot, férfi Eb-re most először kerül sor a városban - emlékeztetett.

Hozzátette: a budapesti, a szegedi és a debreceni helyszíneken is jól haladnak az előkészületek, és májusban a jegyértékesítés is elindult a januári Eb-re.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!