Delain: holland szimfonikus metál vasárnap a Barba Negrában

Kultúra, 2019.11.22

Budapesten, a Barba Negra Music Clubban ad koncertet vasárnap a Delain. A holland szimfonikus metálzenekar alapcsapata legújabb dalát, a közelgő hatodik albumot felvezető One Secondot is bemutatja - közölt a szervező Hammer Concerts az MTI-vel.

A 2002-ben Zwolléban alakult, története során számos tagcserén átesett zenekar eddig öt stúdióalbumot készített, a legutóbbi, a Moonbathers 2016-ban jelent meg. Az egyedi hangzású, dallamos metált játszó Delain az elmúlt másfél évtizedben turnézott a Nightwish, a Sabaton, a Within Temptation társaságában, és olyan rangos fesztiválokon játszott, mint a Wacken, a Graspop, a Download vagy a Fortarock.

A Delain idén februárban egy négy új dalt és tíz koncertfelvételt tartalmazó anyagot jelentetett meg Hunter's Moon címmel, ősszel indult európai turnéjuk, a The Masters of Destiny során pedig már legújabb dalukat, a One Secondot is játsszák. A csapat már többször játszott Budapesten, 2012-ben a Dieselben, három évvel később pedig a Club 202-ben.

A zenekarban az alapító Martijn Westerholt (billentyűs hangszerek) mellett Charlotte Wessels (ének), Otto Schimmelpenninck van der Oije (basszusgitár, vokál, hörgés), Timo Somers (gitár, vokál), Joey de Boer (dobok) zenél.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!