Dikun György kárpátaljai festőművész képeiből nyílik kiállítás Budapesten

Kultúra, 2019.02.19

Dikun György kárpátaljai festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten a Forrás Galériában, a Kárpát-haza Galéria eseménysorozatának keretében.

A március 13-ig nyitva tartó tárlaton láthatók lesznek többek között a Tenyérjós, Az öreg halász és a tenger II., valamint a Pán című alkotások - közölte a Forrás Galéria szerdán az MTI-vel.

Dikun György képein egy elképzelt világ mágiája, a valós élményekből táplálkozó fantáziavilág jelenik meg. Mint írják, "Dikun György színházában csillogó, színes, mesebeli életképeket láthatunk, ahol megelevenednek a vacsorák, tengerparti séták, a megélt élmények". A fények, árnyékok, vonalak és foltok játékának köszönhetően figurái deformálódnak, zsugorodnak vagy nőnek, álarcot öltenek, átalakulnak.

Dikun György festő- és üvegművész, grafikus 1961-ben született Ungváron. Itt végezte el a Képzőművészeti Szakiskolát. 1989-ben szerzett építész diplomát a Lembergi Képzőművészeti Akadémián. 1996-tól az Ungvári Képzőművészeti Akadémia tanáraként kezdte meg tevékenységét. 2013-ban a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának tagjává választották. Eddig számos kiállítás résztvevője volt Franciaországban, Spanyolországban és Ukrajnában. Alkotásai megtalálhatóak magyar, ukrán, német, osztrák, francia, spanyol, orosz, izraeli és amerikai gyűjteményekben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!