Egy héten át tart a Bach Mindenkinek komolyzenei fesztivál

Kultúra, 2020.01.23

Egy héten át tart a Bach Mindenkinek komolyzenei fesztivál, az idei jótékonysági koncertsorozat bevételeit a Magyar Gyermekmentő Alapítvány kapja meg - hangzott el csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Március 16. és 22. között rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából az egyik legjelentősebb hazai klasszikus zenei rendezvénysorozatot, a koncerteket hangversenytermekben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban és tereken szervezik meg.

Programok lesznek Budapesten, a vidéki városokban és külhoni településeken egyaránt. A szervezők a társművészetekkel is együttműködnek, így a zenei koncertek mellett lesznek tánc, balett és próza produkciók is - közölte Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató.

Az eseménysorozat megnyitója március 16-án lesz az Opera kőbányai Eiffel Műhelyházában, az utolsó koncert a Gödöllői Királyi Kastélyban fog elhangzani, de lesznek fellépések többek között a Müpában, a Debreceni Református Nagytemplomban, Győrben, Kassán és Beregszászon is.

A tavalyi koncertsorozat bevételeit a Bethesda Gyermekkórház kapta, idén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány vesz lélegeztetőgépet az adományokból. A koncertsorozat összes programja ingyenes.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!