EKF - Szeptember végén kezdődik a Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozata Veszprémben

Kultúra, 2022.07.06

Szeptember 29. és október 2. között rendezik meg a Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozatot  Veszprémben, a Séd-patak völgyében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelkedő gasztronómiai eseményeként.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a négynapos programon a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be. A közönségprogramok mellett szakmai workshopok, mesterkurzusok, valamint két vendégország, Japán és Spanyolország kulináris különlegességei várják a Veszprémvölgybe látogatókat.

A Balaton Wine&Gourmet a régió egyetlen olyan borászati fesztiválja lesz, ahol mind a hat balatoni borvidék és az összes borászati irányzat - azaz a hagyományos, az újhullámos, a biodinamikus és a natúrbor - egyszerre jelenik meg - hangsúlyozták a közleményben.

A helyi és az ország más részeiről érkező résztvevők mellett minden évben a konyhaművészet és az italok világában nagyhatalomnak számító nemzetek is meghívást kapnak majd a rendezvényre. Idén elsőként Spanyolország és Japán konyhája és italkultúrája mutatkozik be Veszprémben.

A közlemény szerint az EKF-program által támogatott Balaton Wine&Gourmet a gazdag közönségprogramok - nagyszínpadi látványbemutatók, vezetett kóstolók és minőségi kiállítók - mellett szakmai programokat, hazai és külföldi szakemberek, Michelin-csillagos séfek, valamint meghívott szakértők közreműködésével tartott workshopokat, mesterkurzusokat is kínál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!