Erkel-relikviák kerülnek Gyuláról a Magyar Zene Házába

Kultúra, 2021.11.20

A zeneszerző személyes tárgyai közül kölcsönöz néhányat a gyulai Erkel Ferenc Múzeum a Magyar Zene Házának - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a múzeumot is működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Mint írják, a múzeum gyűjteményéből olyan ereklyék kerülnek a fővárosi Magyar Zene Házába, amelyekkel eddig nem találkozhatott a nagyközönség. A két intézmény közötti megállapodás szerint a Bánk bán kézirat néhány oldala és személyes levelezéséből néhány darab kerül a kölcsönzött műtárgyak közé, valamint az 1868-as ezüst serleg, melyet Debrecenben kapott Erkel Ferenc, amikor az "összes hazai dalegyletek örökös főkarmesterévé" választották.

A kölcsönszerződés egyelőre egy évre szól.

A kilencezer négyzetméteren, a Városligeti tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében elterülő Magyar Zene Háza klasszikus kiállítótér, de oktatási platform és előadótér is egyben. Bár az intézményben az interaktív elemek lesznek túlsúlyban, Erkel Ferenc egy külön, klasszikus "szentélyt" kap - írták. A Magyar Zene Háza 2022 év elejétől várja a látogatókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!