Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann és Ludovic Tézier

Kultúra, 2020.04.28

Európa kultúrájának megmentésére indított petíciót Jonas Kaufmann német tenor és Ludovic Tézier francia bariton. A petícióval a munka nélkül maradt művészeket akarják támogatni és meg akarják védeni opera világát védelme az európai országokban.

"Mi, művészek alázattal kérünk mindenkit, aki egyetért vele, írják alá ezt a petíciót, hogy támogassák egy olyan társadalom eszméjét, melyben a szépség és a kultúra nem tűnik el, és egy olyan Európát, melynek feladata saját civilizációjának legszebb öröksége, a művészet megőrzése" - fogalmaztak a petícióban.

Tézier és Kaufmann számos alkalommal énekelt már együtt, például Verdi Aida, és Don Carlos című operáinak előadásában is.

A change.org weboldalon olvasható petíciót öt nyelven - az angol mellett franciául, spanyolul, németül és olaszul is - kiadták.

A művészek kiemelték: vigasztaló, hogy a drasztikus korlátozások idején sok színház és művész ingyen rendelkezésre bocsátja művészetét, miközben sok szerződés érvényét veszti kis összegű kompenzáció mellett vagy kompenzáció nélkül.

Ugyanakkor hangsúlyozták azt is, hogy a színház valóban csak a színpadon él. "Ennek az egyedülálló művészeti formának és minden művészének a létezése olyannyira veszélyben van, mint még soha történelme során" - írják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!