Évek után újra Budapesten állít ki Anton Molnár Franciaországban élő magyar festő

Kultúra, 2020.06.11

Évek után újra Budapesten állít ki Anton Molnár Franciaországban élő magyar festő, a tárlatot augusztus 28. és szeptember 13. között rendezik meg, ahol az érdeklődők megismerhetik a művész ezredfordulót és a 21. század hangulatát idéző festményeit - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A magyar festőművész többek között Párizsban, Tokióban, Szingapúrban és New Yorkban rendez kiállításokat. Egyszerre minden címmel a Pesti Vigadóban rendezendő tárlatának előkészületei már javában zajlanak - olvasható a közleményben.

Mint írják, a művészeti alapítványok tulajdonában, híres magángyűjtemények termeiben, többek között Cindy Crawford és Jacques Chirac volt francia elnök tulajdonában láthatók művei.

Az Egyszerre minden című kiállítással komplex anyag érkezik Budapestre. A festő kedvenc témai mellett láthatók lesznek kora gyermekkori alkotásai, iskolai tanulmányrajzai is és jól ismert, világot megjárt csendéletek, portrék is. Anton Molnar figurális festő, klasszikus technikával dolgozik, melyet a flamand és olasz reneszánsz mesterek fejlesztettek ki. A festményein sokszor szerepel kalligráfia és pop art elemek is - olvasható az összegzésben.

Anton Molnár, azaz Molnár Antal 1957-ben született, a Képzőművészeti Főiskolán 1983-ban diplomázott festőművészként. 1988-ban családjával együtt Franciaországba költözött. A festőművész első képét háromévesen festette, az akvarell Latabár Kálmánt ábrázolja, miután látta őt egy szilveszteri műsorban szteppelni. A Képzőművészeti Főiskola elvégzése után lemezborítókat tervezett Szörényi Leventének, Bródy Jánosnak, Fenyő Miklósnak, Szikora Róbertnek és a KFT zenekarnak. Fotózta Tina Turnert és a Dire Straits együttest budapesti koncertjükön - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!