Fényjátékok és koncertek a Fehérvári advent programsorozatban

Kultúra, 2018.12.01

Ünnepváró pillanatok tarkítják a Fehérvári advent programsorozatát: december 24-ig karácsonyi vásárral, fényjátékokkal, a hétvégéken koncertekkel várják az érdeklődőket.

Az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleménye idézi Spányi Antal megyés püspököt, aki hangsúlyozta, hogy advent a belső megtisztulás útja, várakozás Jézus születésére. Arról is beszélt, hogy karácsony közeledtével kéretlenül jönnek a reklámok és legtöbbször olyan dolgokat kínálnak, melyekre valójában nincs is szükség. "Mi azonban keresztény kultúrájú országban élünk, így számukra az a fontos, hogy ráhangolódjunk Istenre" - fogalmazott.

Cser-Palkovics András polgármester a közleményben kiemelte: advent nagy lehetőség a közösség számára, hogy megélje az összetartozás élményét. Azt kérte, hogy aki csak teheti, adományozzon, vegyen részt a tetszésének megfelelő karitatív akcióban.

Az idei Fehérvári Advent programsorozata hétvégén kezdődik, s mindjárt az egyik leghangulatosabb eseménnyel veszi kezdetét: a Kisangyalok karát 400 kisdiák alkotja, vasárnap alkalmi kórusuk fellépése keretezi az első láng fellobbanását.

Hosszú évek hagyománya, hogy hétköznap délelőttökön kisiskolások mutatják be karácsonyi műsoraikat az Adventi színpadon. Hétvégenként a Hiemer-házban kinyitnak a játszóházak, ahol akár ajándékot is készíthetnek közösen a családok.

Idén még nagyobb szerep jut az ünnepi fényeknek, mert a már megszokott helyeken kívül az Oskola utcában, a Kossuth-udvarban, a vasútállomás előtti téren, az Órajátéknál, a megújult Országzászló téren és a Távírda utcában is gyönyörködhetnek az ünnepi díszkivilágítás szépségében. Ezúttal is lesz élő adventi naptár: a fényfestésnek köszönhetően a Városháza változik át esténként mesebeli kastéllyá, s minden nap kinyílik egy újabb ablak, ahonnan színészek, énekesek, zeneiskolások előadásában hallhatnak majd egy-egy dalt, mesét, verset a karácsonyig tartó időszakban. Az adventi hétvégéken fényfestés lesz látható a Városháza díszudvarán, a zeneiskola falán és a Hiemer-ház Jókai utcai kapuján is.

Az adventi hétvégéken zenés műsorok, koncertek várják a közönséget.

Az adventi hétvégékre kinyílik a Püspöki Palota kapuja, ahol kézműves és jótékonysági vásár várja az érkezőket. A színpadon műsort adnak az egyházmegye diákjai, elsőként a tatabányai Szent Margit Általános Iskola tanulói, majd a bicskei Szent László Általános Iskola, a martonvásári Szent László Katolikus Óvoda és a tatabányai Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda gyermekei.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!