Ferenczi Györggyel és a Rackákkal nyit a tízéves Kobuci Kert

Kultúra, 2019.04.17

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák koncertjével április 26-án pénteken nyit az idén tízéves óbudai Kobuci Kert. A hely idén a közösségteremtés és az élő koncertek mellett a környezettudatosan működő kulturális tér kialakítására fordítja a legnagyobb hangsúlyt.

A Kobuci Kert az elmúlt tíz év alatt a népzene, a világzene, a blues és az underground családias koncerthelyszínévé vált a Zichy-kastély udvarában. Idén is a különböző műfajok rangos művészei váltják egymást, kevésbé ismert formációk bemutatkozása mellett - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az idei nyitókoncertet adó Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák története szorosan összefonódik a Kobucival, "anyanyelvük a rockandroll, szenvedélyük a népzene, e kettő ötvözetéből teremtik meg saját, megismételhetetlen stílusukat". Másnap, április 27-én szombaton a Péterfy Bori & Love Band táncoltatja meg a közönséget.

Az első hetek különlegességei közé tartozik a Bohemian Betyars és a Parno Graszt május 11-i közös estje a Fonó szervezésében, valamint május 7-én a hazai blues-színtér egyik legfontosabb szereplője, Fekete Jenő javára szervezett jótékonysági koncert, a Blues For Jenő, amelyen a könnyűzenei szakma színe-java színpadra lép. A következő hónapok programkínálatban szerepel például a Hiperkarma (július 6.), a máltai Tribali (május 24.), a Pannonia Allstars Ska Orchestra (június 14.), az osztrák Ripoff Raskolnikov (május 15.), a Kiscsillag (május 17.), egy háromnapos bluesfesztivál (július 23-25.) és a Budapest Folk Fest (május 23-25.) is.

Fontos elem a közönség által kevésbé ismert formációk bemutatása, illetve a nehéz körülmények között élő tehetségek támogatása. Május 28-án fellépnek a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai, akik mestereikkel, többek közt ifj. Szakcsi Lakatos Bélával és Toni Snétbergerrel együtt mutatják meg tudásukat.

A közlemény kiemeli, hogy a Kobuci a környezettudatosság jegyében tizenegyedik szezonjában visszaváltós "repoharakat" vezet be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!