Filmet forgatnak a Csiky Gergely Színház előadásából

Kultúra, 2021.02.25

Játékfilm készül a kaposvári Csiky Gergely Színház Korai menyegző című előadásából, az alkotás már idén látható lesz.

Olt Tamás, a teátrum művészeti vezetője, a színházi előadás írója, színpadra állítója, egyben a film egyik rendezője a témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: a darabbal azonos című alkotás a teátrum, valamint a Blue Duck Arts együttműködésében jön létre.

Kiemelte, a 2019-ben bemutatott Korai menyegző című, nagy közönségsikert aratott, több fesztiválon díjakat is nyert mű egy család történetét meséli el és arra a siratómenyegző nevű régi, különleges népszokásra épül, hogy a nők a hajadonon elhunyt lányokat, mint menyasszonyokat "férjhez adták a halálhoz".

A film műfaja dráma, sok humor és akciójelenet lesz benne - mondta Olt Tamás, hozzátéve, hogy a munkát kaszkadőrök és Kassai Lajos világhírű lovasíjász is segíti.

A február 28-án kezdődő forgatásról az MTI-hez eljuttatott háttéranyagban szerepel, hogy színműnek 9 szereplője van, a filmben azonban a színház 34 színművésze kap nagyobb szerepet, a statisztákat részben a társulathoz hű nézők közül választják ki.

Vékes Csaba színművész, forgatókönyvíró, a film másik rendezője a sajtótájékoztatón arról szólt, hogy a főbb szerepekben a színház művészeit, valamint színművész szakos hallgatókat láthat a közönség, rajtuk kívül Koltai Róbert is feltűnik az alkotásban.

A színházi és filmes erők összefogásával létrejövő produkció nagy vállalkozás, 147 millió forintos költségvetésből 16 napon forgatunk kaposvári és környéki helyszíneken, köztük a Zselici Csillagparkban - mondta el.

Roskó Péter, a Blue Duck Arts társtulajdonosa, a film producere kitért arra is, hogy a Korai menyegző támogatást nyert a Nemzeti Filmintézet színházak és filmesek közötti együttműködésre kiírt pályázatán, létrehozásában Fülöp Péter, az Emmi művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára, a teátrum igazgatója társproducerként közreműködik.

A háttéranyag készítői Fülöp Pétert idézve azt írták, szeretnék, ha a Korai menyegző a televíziós, online bemutatón túl a mozikban is látható lenne.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!