Fonó: Lajkó Félix és Boban Markovic lemeze továbbra is a listákon

Kultúra, 2019.09.02

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 2019. szeptember 2-án, hétfőn 15:55 órakor kiadott, Fonó: Lajkó Félix és Boban Markovic lemeze továbbra is a listákon című anyagunkban szereplő listát a Fonó korábbi közléséhez képest pontosította. A 4. bekezdés harmadik mondata helyesen:



Szintén fonós kiadvány Vaszi Levente és Vrencsán Anita Gyimesvölgyi népzene Kostelekről című albuma, amely a 39. pozícióba került, valamint a Parno Graszt Már nem szédülök című lemeze, amely friss szereplőként a 16. helyen található.


Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - Fonó: Lajkó Félix és Boban Markovic lemeze továbbra is a listákon

Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (MTI) - Továbbra is jól szerepelnek a Fonó kiadó lemezei a rangos nemzetközi világzenei toplistákon. Lajkó Félix és a Volosi, valamint a Boban Markovic Orkestar korongjai az élbolyban maradtak.

A World Music Charts Europe (WMCE) szeptemberi listáján Lajkó Félix és a lengyel Volosi zenekar CD-je a második (augusztusban is ezen a helyen állt), a szerb Boban Markovic Orkestar Mrak című albuma pedig a 6. helyre került (egy hónappal korábban listavezető volt) - közölte a két lemezt gondozó Fonó Budai Zeneház hétfőn az MTI-vel.

A WMCE legfrissebb listáján szintén az élbolyban, a 7. helyen szerepel a Meszecsinka Állj bele a mélybe! című anyaga, amely a Narrator Records/CPL Music kiadásában jelent meg. A WMCE-t 27 ország összesen ötven európai világzenei szakembere állítja össze hónapról hónapra.

A nemzetközi világzenei piacon szintén meghatározó szereplő a Transglobal World Music Charts, amelyet a világ 32 országából ötvenhat világzenei szakembere állít össze. Ezen a felületen szeptemberben a Boban Markovic Orkestar a 4., Lajkó Félix és a Volosi a 9. helyre került. Szintén fonós kiadvány Vaszi Levente és Vrencsán Anita Gyimesvölgyi népzene Kostelekről című albuma, amely a 39. pozícióba került, valamint a Parno Graszt Már nem szédülök című lemeze, amely friss szereplőként a 16. helyen található. A Transglobal World Music Chartson szerepel két további magyar kiadású lemez: a Söndörgő szerzői kiadásban megjelent albuma a 28., a Meszecsinka említett anyaga a 31.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!