Forog Császi Ádám új mozifilmje

Kultúra, 2020.08.13

Megkezdődött Császi Ádám Háromezer számozott darab című új mozifilmjének forgatása, a főszereplők között van Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Wieland Speck német színész, filmrendező - közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-vel.

A történetben egy színházi rendező öt nehéz sorsú fiatal roma életéről készít előadást, amelyet meghív egy neves német színházi fesztivál. A film a társulat szürreális utazásának története, amelyben lassan elmosódik a határ fikció, abszurd és szociografikus valóság között.

A rendező új alkotása azt a kérdést feszegeti, hogy lehet-e a rassz témájáról rasszizmus nélkül beszélni, szükségszerű-e a kisebbség és a többség kölcsönös gyűlölete.

A főszerepeket Farkas Franciska, Pápai Rómeó és Wieland Speck mellett Gerner Csaba, Oláh Edmond, Varga Norbert, Pászik Cristopher és Horváth Kristóf játssza.

"A film olyan fiatal romák sorsát mutatja be, akiknek az élete szabadesés volt, védőháló és választási lehetőség nélkül. Kíméletlenül arra kényszeríti a nézőt, gondolja újra saját beidegződéseit a témával kapcsolatban. Én hiszek abban, hogy aki elveszett, azt meg lehet találni. Csak keresni kell. És ha senki nem keres, akkor önmagadat kell megtalálnod" - idézi a közlemény a rendezőt, akinek társa a forgatókönyvírásban Lengyel Balázs (Kojot, Lajkó - Cigány az űrben) volt.

A Bodzsár István producer vezetésével készülő mozifilm operatőre Balázs István Balázs (Casting, Pesti balhé), a zeneszerző Az állampolgár és a Tiszta szívvel zenéjét is jegyző Kalotás Csaba. Koreográfusként közreműködik a Nemzeti Színháznak, az Átriumnak és a Trafónak is dolgozó Gergye Krisztián, a látványvilágért az Operaház, a Budapesti Operettszínház és a Pesti Színház munkatársaként, valamint a Kojot látványtervezőjeként ismert Cseh Renátó felel.

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül, 40 napig forog különleges budapesti helyszíneken, köztük a Boscolo Hotel New York Palotában, az Operettszínházban, a csepeli sportpályán, a Flórián téri aluljáróban, a Semmelweis Egyetemen és az ózdi Hétes-telepen.

Császi Ádám új filmjét a tervek szerint jövő tavasszal láthatja a közönség a Mozgó Mozi forgalmazásában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!