Gilbert Varga január végén debütál vezető karmesterként a pécsi Kodály Központban

Kultúra, 2019.01.19

Gilbert Varga vezető karmesterként a pécsi közönség előtt első alkalommal dirigálja a Pannon Filharmonikusok zenekart (PFZ) január 26-án a Kodály Központban a Könnyed elegancia című koncerten - tájékoztatta az együttes az MTI-t.

A közlemény szerint a hangversenyen Erik Satie két műve mellett César Franck d-moll szimfóniája hangzik el, Szymanowski I. hegedűversenyét Benjamin Beilman adja elő.

A magyar gyökerekkel rendelkező Gilbert Varga január 1-jétől tölti be posztját a Pannon Filharmonikusoknál. A kinevezéssel Magyarországon a pécsi zenekarnál valósul meg elsőként, hogy két vezető karmester áll egy zenekar élén. A dirigens ebben az évadban még további három koncerten vezényli a zenekart a Kodály Központban.

Az amerikai szólista, Benjamin Beilman első alkalommal játszik a pécsi együttessel, a fiatal művész a világ számos koncerttermében aratott már sikert szenvedélyes játékával és gazdag hangzásvilágával.

A pécsi koncert után a francia hangulat jegyében folytatódik a zenekar legújabb programsorozata, a PannoniClub különleges vendégekkel és ínycsiklandó francia falatokkal - hívta fel a figyelmet a PFZ.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!