Guyanáról látható kiállítás a Zászlómúzeumban Budapesten

Kultúra, 2019.09.12

Ötven fotón keresztül mutatja be a dél-amerikai Guyana természeti kincseit és kultúráját az a kiállítás, amely november 1-ig látható Budapesten a Zászlómúzeumban.

Balogh László, a múzeum tulajdonosa csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy a József körúton található időszaki kiállítás képei Guyana gyönyörű tájaira, településeire és az ottani mindennapokba engednek bepillantást, de az ország népviseletével és jellegzetes guyanai termékekkel is megismerkedhetnek a látogatók.

A kiállítás tablójának, az országlexikonnak köszönhetően különféle információkat is megtudhatnak az érdeklődők, többek között például azt is, hogy hány orvos dolgozik az országban.

A fotók egy része Balogh László gyűjteményéből került a kiállításra. A vitrinben pedig az ország jellegzetes termékeit - többek között banánt, ananászt, citromot, narancsot, cukornádat, kakaót és kávét - vonultatnak fel - tette hozzá.

Balogh László elmondta: Guyana a Karib-tenger partján fekszik, az országtól délre az Amazonas esőerdő terül el. Az egykor Brit Guyana néven ismert gyarmat 1966-ban nyerte el függetlenségét, akkor vált ki az Egyesült Királyságból, 1970 óta hivatalos államformája szövetkezeti köztársaság. Hozzátette: Guyana az egyetlen olyan ország, amely szövetkezeti alapon működik.

Balogh László beszélt arról is, hogy a Zászlómúzeum 24 éves fennállása óta csaknem 40 országot mutattak be, legutóbb a San Marinó-i Köztársaság, a világ legkisebb országainak egyike mutatkozott be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!